El Camí de Sant Jaume de Montserrat a Fraga

Cervera a Castellnou de Seana, 28,1 Km

Cervera(2)

Fotografia: Sebastià Caus

 Cervera – 0,0 Km – Sortim de la capital de la Segarra per la Plaça Major i baixem pel carrer de Santa Maria. A la propera plaça, Sant Domènec, girem 180º a la dreta i agafem el carrer de Sant Magí també costa avall.

A la plaça de St. Magí, hi ha l'església del patró del barri. A la seva esquerra, veiem la carretera que porta a Vallfogona de Riucorb. Baixem per aquesta carretera, aproximadament un quilòmetre, fins a trobar les restes de l'ermita de Santa Magdalena. Aquí deixem la carretera i agafem el camí de la dreta. En aquest tram del Camí per la comarca de la Segarra, no trobarem cap més poble fins arribar a Talladell.
Durant el camí, passem molt a prop dels municipis de La Curullada i Fonolleres, sense passar-hi pel centre. Seguim la vall del riu Ondara. A l'esquerra i a l'altre costat del riu, deixem el petit poble de La Móra. Creuem elcanal Segarra-Garrigues i entrem a la comarca de l'Urgell, on el poble de El Talladell ens dóna la benvinguda.

DSC01046

El Talladell – 10,0 Km – Entrem per la part baixa del poble passant pel carrer Major on trobarem l'església. A través d'una carretera asfaltada arribem a la capital de l'Urgell.

- Servei de Bar

DSC01053

Tàrrega – 12,2 Km – Entrem pel carrer de la Generalitat. Al final d'aquest carrer, tenim al nostre davant unes escales. Les pugem, i a mà dreta, podem veure una gran plaça coneguda com El Pati. Baixem pel carrer Agoders i arribem a la Parròquia.
Seguim pel carrer d'Urgell i anem a trobar l'avinguda Catalunya, que ens durà a l'antiga N-II fins arribar a Vilagrassa.

Bar/Restaurant - Botiga de queviures - Centre d'Atenció Primària - Farmàcia - Forn de pa - Hostal - Servei de caixer - Tot tipus de comerços

DSC01061

Vilagrassa – 15,2 Km – Entrem a Vilagrassa pel carrer de Tàrrega. Passem pel costat de l'ajuntament i l'església. Seguim recte, ara pel carrer d'Anglesola, que ens torna a deixar a la carretera per tal d'arribar al següent poble.

DSC01067

Anglesola – 18,0 Km – Entrem al poble pel carrer Major, on al final del carrer trobem a mà dreta la Santa Creu d'Anglesola. Seguim recte on trobem uns porxos molt bonics i arribem a la plaça de l'Església. Seguim el Camí de Sant Jaume, deixant a mà esquerra unes arcades i a mà dreta la casa de la vila. Una mica més endavant, trobem el canal d'Urgell que el resseguim durant una estona, i més tard, trobem el Pantà de la Plana.

Bar/Restaurant - Botiga de queviures - Casa rural - Farmàcia - Forn de pa - Servei de caixer

DSC01079

Castellnou de Seana – 28,1 Km – Arribem a Castellnou de Seana pel carrer Màrius Torres. Al final del carrer, arribem a la Plaça Major del poble.

Allotjament pel Pelegrí:
Dirigir-se al Cafè Modern i demanar per la Dolors o bé pel Francesc i la Montse.

Bar/Restaurant - Botiga de queviures - Farmàcia - Forn de pa - Servei de caixer

Perfil d'etapa

Cervera-Castellnou de Seana