El Camí de Sant Jaume de Montserrat a Fraga

Lleida a Fraga, 28,5 Km

DSC02081

 Lleida - 0,00 Km - Sortim de Lleida pel carrer Major, la Catedral Nova, carrer Sant Antoni, carrer Alcalde Costa fins arribar als Instituts on anirem a buscar el costat del riu tot prenent la carretera asfaltada coneguda com el: Camí municipal de Rufea que transcorre a la vora del riu Segre. Passem per sota del viaducte del AVE (2'1 Km).

DSC02082

Durant 3 quilòmetres, aquest Camí del Riu, tal com es pot veure a la fotografi,a es troba acondicionat pels pelegrins que tant van a peu com amb bici, cosa que s'agraeix molt.

DSC02086

 Butsènit - 7'8 Km - Arribem a Butsènit per l'església de la Mare de Déu de Butsènit. Tombem a mà esquerra i després d'un centenar de metres la deixem per seguir tot recte i agafar un camí que al final només es podrà passar a peu o a bicicleta.
Aquest camí, acaba desembocant al lateral de l'antiga N-II en què trobem una sèrie de naus comercials tot seguint el Camí marcat. 

Ajuntament Alcarras

Alcarràs - 12,5 Km - Arribem a Alcarràs pel carrer Clamor. El seguim tot deixant a la nostra dreta el casc antic. El Camí surt a la carretera que va a Torres de Segre. La seguim a mà dreta i a uns 150 metres, prenem la pista que veiem a la nostra esquerra.

 Serveis : Bar/Restaurant - Botiga de queviures - Farmàcia - Forn de pa - Hotel - Servei d'autobusos - Servei de caixer - Tot tipus de comerços 

DSC02098

Més endavant, trobarem una rotonda a sota de l'autovia A-2 en què agafem el camí que es troba al costat esquerra d'una gasolinera. Al Km 18 aproximadament, deixem a la nostra mà dreta el Parador Catalunya-Aragó. Més endavant, prenem el camí de la Serra de Montull que després l'abandonem per agafar una altra pista de terra però que més tard el tornem a resseguir abans de prendre el camí de Cabanyera. Hem entrat a l'Aragó.

DSC02105

Passem més endavant per darrere d'un hostal. És el Barri de Llitera. Trobem una rotonda: mà dreta. Seguim el camí de terra que passa just al costat d'un polígon en construcció.

Al Km 25 aproximadament, passem pel costat del Club Tennis Fraga.

DSC02113

Fraga - 28'5 Km - Entrem a Fraga, capital del Baix Cinca a través de l'antiga N-II pel costat del cementiri on travessem una passarel·la blanca d'estructura metàl·lica per a peatons. Baixem pel carrer de los Obradores que ens desembocarà al bell mig del Cegonyer (passeig molt conegut de Fraga) en què a mà esquerra hi trobarem l'Ajuntament i la Policia Local la qual ens hem de dirigir si volem pernoctar a la residència del Sagrado Corazón.

Alberg pel Pelegrí:

Dirigir-se primer a les oficines de la Policia Local (edifici del Ajuntament, Plaça Major).

Residència Sagrado Corazón de Jesús
C/Pío Baroja, 2
22520 Fraga (Osca)
Telèfons: 974 470 099 – 974 454 060

Altrs serveis :Bar/Restaurant - Botiga de queviures - Farmàcia - Forn de pa - Hotel/Hostal - Servei - d'autobusos - Servei de caixer

Perfil de l'etapa

Lleida-Fraga