Sis parròquies del Baix Camp inicien demà el 'Camí de Sant Jaume'

Recollim notícia que va publicar el "Diari de Tarragona", el passat divendres i que fa referència al "Camí"

La iniciativa ha sorgit de Riudoms, Vinyols, la Selva del Camp, Les Borges del Camp, Riudecols i Alforja. 

Diari Tarragona

 Un total de 65 pelegrins prendran part en la iniciativa. Foto: Arquebisbat de Tarragona
 

Publicat: 19:48 - 2014.07.11 - Josep Sabaté -

Per primera vegada, un grup de diverses parròquies de la comarca del Baix Camp ha organitzat un pelegrinatge per realitzar el "Camí de Sant Jaume". Demà diumenge, un col · lectiu de feligresos de sis parròquies iniciaran el seu camí cap a Santiago de Compostel · la com una experiència de fe compartida a través d'un llarg recorregut des de l'arxidiòcesi tarragonina.

La iniciativa d'aquest pelegrinatge a Santiago de Compostel · la ha sorgit de les parròquies de Riudoms, Vinyols, la Selva del Camp, les Borges, Riudecols i Alforja. En total, seran 65 persones, entre joves i adults, que emprendran el camí per arribar fins al sepulcre de l'Apòstol Santiago.

Mossèn Josep Mateu, rector de la parròquia de Riudoms, explica que l'organització d'aquest pelegrinatge va sorgir durant les reunions dels joves d'aquelles parròquies que, durant el curs, van expressar la voluntat de compartir l'experiència del camí de Santiago per accentuar l'enfortiment de la fe.

Mossèn Josep Mateu afegeix que "confiem que aquesta sigui una experiència espiritual que deixi una empremta interior als pelegrins. Cal destacar que realitzem el pelegrinatge pocs dies abans de la festivitat de Sant Jaume, tenint en compte, a més, l'especial vinculació de Riudoms amb el sant de Compostel perquè és el patró de la població i de la parròquia ".

La iniciativa del pelegrinatge va ser rebuda amb una notable acceptació per part dels feligresos de sis poblacions. Els 65 pelegrins pertanyen a les parròquies de Riudoms, Vinyols, Les Borges, Alforja, Riudecols i Reus. "La sortida dels pelegrins s'efectuarà aquest diumenge a la nit en autocar fins O Porriño per recórrer el camí portuguès des d'aquesta població fins a Santiago a través de Redondela, Pontevedra, Caldas, Padró i Santiago".

Des del proper dimarts, i fins dissabte, els pelegrins seguiran els últims cent quilòmetres del camí a peu a raó d'una mitjana de 18 a 25 quilòmetres diaris. "A Santiago tindrem l'oportunitat de compartir la missa del pelegrí que se celebrarà el diumenge per tornar a casa el dilluns dia 21".

Experiència interior

Mossèn Josep Mateu argumenta que "no es tracta, només, de caminar, sinó que volem que el pelegrinatge sigui una experiència interior en la qual tots, joves i adults, es trobin amb ells mateixos i amb Déu. Aquesta és l'autèntica peregrinació, és a dir, descobrir que el Senyor fa el camí al nostre costat com una oportunitat de renovar la vivència de la fe juntament amb els altres ". El pelegrinatge tarragonina segueix les pautes establertes ja en els segles XI i XII que constitueixen el període de major auge de la ruta jacobea, més important, fins i tot, que les vies que es dirigien cap a Roma o Jerusalem, després del descubrimiernto de les restes de l'Apòstol Santiago el 25 de juliol de l'any 813.

Les peregrinacions a Santiago de Compostel han continuat al llarg dels segles i, ara, l'expedició tarragonina s'incorpora a aquesta tradició amb una renovada voluntat d'accentuar una experiència espiritual de fe compartida entre tots els pelegrins. De moment, és un primer inici del "Camí de Sant Jaume" des del Baix Camp amb el desig que tingui continuïtat en properes edicions.