Montserrat a Fraga

30-9-09

Continuen les caminades per conèixer el Camí de Sant Jaume en el tram que va de Montserrat a Fraga.

logotip caminada

Aquest any, és Any Jacobeu

Logo-Xacobeo-201020-1-10

 Aquest any es commemora el segon Any  Sant del segle XXI. L'Any Jubilar  Compostel·là es celebra des de l'Edat  Mitjana, quan la festivitat de l'Apòstol Jaume  el Major, 25 de juliol, coincideix amb diumenge. Això succeeix habitualment cada 6, 5, 6 i 11 anys a causa dels anys de traspàs, ja que si aquests no existissin, seria Any Sant cada 7 anys. Els tres últims del cicle van ser 1993, 1999 i 2004 i els següent serà el 2021. La celebració religiosa comença a la tarda de 31 de desembre de l'any anterior, i acaba el mateix dia d'un any després.

Durant tot l'Any Jubilar, el pelegrí, pot rebre el Jubileu a la catedral de Santiago de Compostel·la, i per tant, el perdó dels seus pecats.
Ara bé, aquells pelegrins que hagin recorregut almenys 150 quilòmetres i no puguin continuar fins a la tomba de l'Apòstol, poden obtenir el perdó dels seus pecats sense haver d'arribar a Santiago de Compostela a l'església de Santiago de Villafranca del Bierzo (poble situat a uns 20 quilòmetres de Ponferrada dins la Comunitat Autònoma de Castilla y León).

Nou vial al costat de la N-II en el tram Jorba - Santa Maria del Camí

20-4-10

DSC02357

En l'etapa del Camí de Sant Jaume que va des de Jorba a Cervera, s'ha habilitat un carril paral·lel a l'antiga N-II pel pas dels Pelegrins i de les bicicletes d'un tram aproximat de 5 quilòmetres i d'una amplada de 3 metres. El carril està pintat d'un altre color, i, protegit per una tanca de fusta. D'aquesta manera, tot i caminant pel costat de la carretera, la sensació que un té és més agradable i més segura.

Camí de Sant Jaume del Segre

15-5-10

L'Associació d'Amics del Camí de Sant Jaume de Ponts, participa a l'EC2010, i com acte principal d'aquest esdeveniment, el dia 25 de juliol a Ponts, es farà la presentació oficial del Camí de Sant Jaume del Segre.

camisegre