El Geocaching i el Camí de Sant Jaume

19-11-11

08-IMG 8557 PET cargol

Gràcies a les Religioses de les Filles de la Caritat de Barcelona, vam descobrir el fenòmen del geocaching.

 Acte seguit ens vam posar en contacte amb els Geopelegrins i molt amablement la Sònia ens va respondre i ens va enviar aquesta informació:

06-IMG 8065 FrancescP buscant

El geocaching és un joc a nivell mundial que es basa en buscar tresors (o caches) amb l'ajuda d'un GPS. Aquests tresors són amagats per altres usuaris d'aquest joc.

{youtube}2011_11_01_archive.html{/youtube}

L'ubicació d'aquests tresors es troba a www.geocaching.com. Cada tresor té una pàgina associada on té una explicació del lloc i pistes per a trobar-lo. Els jugadors d'aquest joc són anomenats geocachers o geocercadors.

80jpg

Un grup de geocachers, anomenats geopelegrins, es van engrescar a posar caches al llarg del Camí de Sant Jaume català. El projecte s'inicià al passat 25 de juliol de 2011.

geopelegrins

L'itinerari escollit és el que es pot consultar www.geopelegrins.cat, des del Port de la Selva fins Alcarràs, de forma lineal. Aquest itinerari ha estat partit en 16 trams. En total s'han amagat 1.001 tresors en el total dels quasi 400 kms.

09-IMG 8616 geoCredencial segellant

A més a més, s'ha volgut fer un símil amb la Credencial: la geoCredencial. Així doncs els geocachers es poden descarregar del web una geoCredencial i a cada tram hi poden posar un geoSegell. Aquesta és una característica que a molts geocachers els agrada i fa més engrescador fer el Camí.

PIC03152

A Cervera, podem descobrir 6 "tresors" amagats a prop de llocs emblemàtics com per exemple: l'església parroquial de Santa Maria, la Universitat de Cervera, el Sindicat Agrícola...

DSC06650

A l'última sortida, vam tenir la sort que ens acompanyés el Jaume Oromí d'Igualada, un geopelegrí. En Jaume, ens va ensenyar el funcionament d'aquest joc així com descobrir els diferents tipus de caches que hi ha.

DSC06658 DSC06616 DSC06625

Realment, vam disfrutar buscant els "tresors" que estaven amagats en aquell tram del Camí de Lleida a Alcarràs.