El Camí Ignasià

jpg

El Camí Ignasià  és un projecte de la Companyia de Jesús que vol actualitzar la pelegrinació que Ignasi de Loiola va fer l'any 1522 des de Loiola (Euskadi) fins a la ciutat de Manresa.

 El "Camí de Sant Ignasi" que es descriu a la seva pàgina web, va des de la casa natal d'Ignasi a Loiola (una torre-palau d'Azpeitia, al País Basc) fins el que es coneix com a la "Cova de Sant Ignasi" a la ciutat de Manresa (prop del Monestir de Montserrat, a Catalunya). Es segueix el Camí que va recórrer Ignasi de Loiola per anar cap a Jerusalem, seguint el Camí Ral, que el portaria a Barcelona. Des d'allà pensava embarcar-se per tal de prosseguir la seva peregrinació a Terra Santa.

Dibuix

El Camí Ignasià, que surt de Loiola, té un  recorregut aproximat de 650 km dels quals 120 km passen pel Pais Basc fins arribar a  Navarrete, on des d'aquí fins a Manresa, coincideix completament amb el Camí de Sant Jaume, però seguint el sentit contrari.

Hi ha un desviament obligat en el Camí per poder passar per Verdú, poble natal de Sant Pere Claver. En aquesta població hi ha un alberg al Santuari-Casa natal de Sant Pere Claver on els pelegrins descansen i es preparen per la propera etapa que els durà a Cervera.
La senyalització del Cami Ignasià també és a través de fletxes com en el Camí de Sant Jaume però de color taronja.

21052012 006

Senyalització del Camí Ignasià al seu pas per la ciutat de Lleida

Per a més informació del Camí, distribució d'etapes, allotjaments, consulteu la seva pàgina web.CLICA AQUÍ per anar-hi.

image mini

Per potenciar el Camí Ignasià l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha visitat l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, per presentar-li els eixos estratègics del projecte Manresa 2022 i explorar vies de col·laboració en l'ambit túristic, especialment en relació al Camí Ignasià, que també passa per la capital de la Segarra. Després de visitar el Saló de Sessions i l'alberg de pelegrins de Cervera, els ha explicat com la Ciutat de Manresa vol aprofitar la commemoració dels 500 anys de l'estada de Sant Ignasi a la seva ciutat.

Notícia extreta de Regió 7 i de la Paeria de Cervera. Per més informació CLICA AQUÍ

Pel nostre alberg de Cervera durant els anys 2012 - 2013 hem registrat el pas de 117 pelegrins originaris de: País Basc 35, Catalunya 30, Austràlia 18, EEUU 13, Anglaterra 3, Aragó 3, Alemània 2, Holanda 2, India 2 i d'altres la resta.