Església de Sant Jaume de Pallerols

4-9-11

88px-Sant_Jaume_de_Pallerols_-_porta_cega.jpg

Sant Jaume de Pallerols, municipi de Talavera
L'església parroquial de Sant Jaume de Pallerols és situada en una plaça al defora del primitiu clos de Pallerols. L'església és romànica amb un bon afegit gòtic i un gran campanar d'espadanya.

Està documentada l'any 1093 i segurament va ser construïda poc abans d'aquesta data. En origen era un temple de nau única i amb el temps s'hi va afegir la segona nau al lloc on podria haver-hi hagut un atri. La nau romànica, amb volta de canó, és capçada amb un absis semicircular. A la façana nord hi ha un gran portal tapiat, probablement coetani a l'ampliació del temple, a cavall dels segles XIV i XV.

Al costat de l'església, on ara hi ha el jardí, hi havia l'antic cementiri, on podem observar dues esteles funeràries.

Anualment s'hi celebra una trobada de pelegrins del camí de Sant Jaume.

La Federació d'Associacions d'Amics del Camí de Sant Jaume, s'entrevista amb la Subdirectora general de Programació Turística de la Generalitat de Catalunya

26-11-11

DSC06748

La Federació d'Associacions d'Amics del Camí de Sant Jaume de Catalunya, representada en aquesta ocasió per les associacions de Terrassa,Gerunda i Cervera, s'ha reunit aquesta setmana amb la subdirectora general de Programació Turística de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Carme Rubió i Soto.

Condol

220px-Cross Santiago.svg

 19-11-11

L'Associació d'Amics del Camí de Sant Jaume de Cervera i la  Segarra, vol expressar el seu  condol al nostre amic i pelegrí Ramon  Rauret, a la seva esposa Marta i a tota la seva família per la  pèrdua del seu fill Joaquim.

  No mancarà per part nostra una pregària per ell i per tota la seva  família.