El Camí de Sant Jaume de Montserrat a Fraga

Montserrat a Jorba, 33,20 Km

DSC02167

Montserrat - 0'00 Km - Abandonem Montserrat pel Camí dels Degotalls. Si realitzem el Camí de Sant Jaume amb bicicleta, és molt recomanable seguir la carretera tota l'estona fins a Castellolí. Trobem a la nostra dreta una porta de ferro en què baixem unes escales que ens conduiran a la carretera que la seguim pel seu voral fins arribar a Can Maçana (9,0 Km). Arribem a un encreuament de carreteres. Ens endinsem a mà dreta per un corriol de roures i garrics que ens durà fins a Sant Pau de la Guàrdia.

Un cop haguem travessat tota la urbanització, desemboquem a l'antiga carretera N-II on anirem alternant camí i petits trams de carretera.

Travessem l'autovia A-2 i a pocs metres sortim per un petit corriol a mà esquerra arribant per una carretera que ens portarà a Castellolí.

DSC02185

Castellolí - 18,0 Km - Dirigir-se a l'Ajuntament per a demanar informació de l'allotjament que es troba a les antigues escoles del poble.

Sortim del poble i seguim una carretera que discorre per una petita urbanització (Ca n'Alzina). Tornem a travessar l'autovia A-2 (Km. 20,8).

Allotjament pels Pelegrins (antigues escoles)

Bar/Restaurant - Botiga de queviures - Centre mèdic (dies feiners) - Forn de pa - Servei de caixer

DSC02201

Igualada - 26,00 Km - Arribem a Igualada pel polígon industrial Pla de les Gavarreres. Finalment, després de travessar el llarg polígon, arribem a una rotonda que trobem el cartell Igualada Centre. Seguim aquesta indicació. Més endavant, girem a mà esquerra.
Travessem pel pas a nivell la via de tren dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya: Línia Igualada – Barcelona.
Seguim per l'avinguda Montserrat, després l'avinguda Caresmar fins a desembocar a la plaça del Rei on deixem a la nostra esquerra l'edifici de CETI (Escola Universitària d'Igualada (Km. 26,5).
Abandonem la ciutat d'Igualada passant pel davant del Santuari de la Mare de Déu de la Pietat. Passem més endavant per l' institut Pere Vives, on seguidament, travessem una urbanització.

Igualada: Alberg per a Pelegrins

Bar/Restaurant - Botiga de queviures - Centre d'Atenció Primària - Farmàcia - Forn de pa - Hospital - Hotel/Hostal - Servei de caixer

Tot tipus de comerços

DSC02207

Sant Jaume Sesoliveres - 28,5 Km - Arribem a Sant Jaume Sesoliveres, una altra gran urbanització però amb una bonica capella dedicada a Sant Jaume. Abandonem el poble i passem pel costat d'un convent de clausura i pugem per unes petites escales.
Sortim amb una carretera i una vegada creuem l'A-2, agafem el carril bici que no ens deixarà fins a Jorba. Abans d'arribar-hi, passem pel poble de Sant Genís. Final de l'etapa: Jorba (Km.33,20).

DSCF9096

Alberg pel Pelegrí: Alberg Sant Jaume de Jorba, Plaça de la Font, 3 Telèfon: 93 809 41 01 Si surt el contestador, deixeu l'encàrrec.

Bar/Restaurant - Forn de pa

Perfil d'etapa

Montserrat-jorba