El Camí de Sant Jaume de Montserrat a Fraga

Jorba a Cervera, 29,70Km

DSC01004 JPG

 Jorba – 0,00 Km – Sortim de Jorba per l'avda. Canaletas (pas de l'antiga N-II). Seguim l'antiga N-II fins a trobar la rotonda que creua l'A-2. Continuem per una carretera paral·lela a l'autovia trobant l'Hostal Bar-Restaurant Jorba (km. 4,2). Continuem per l'antiga N-II, i al Km. 6,7 agafem una pista a mà dreta. Passem pel costat d'una fàbrica: "Calzados Xirus", i, arribem a Santa Maria del Camí.

DSC02357

Santa Maria del Camí – 7,50 Km – Sortim del poble de Santa Maria del Camí per una arcada i tornem a enllaçar amb l'antiga N-II. Al Km 8,8, agafem una carretera a mà esquerra que ens durà al poble de Porquerisses.

DSC01029

Porquerisses – 9,00 Km – Passem pel centre del poble. Abans d'arribar a la N-II, girem a mà esquerra on trobem una bonica avinguda de plataners, on a la seva meitat, tombem al camí de mà esquerra que ens aproparà al costat del torrent per a dur-nos fins a la Quinta Forca. Tornem a enllaçar la N-II per enfilar carretera amunt fins a la Panadella.

DSC01033

La Panadella – 14,80 Km – Sortim de La Panadella i deixem la carretera N-II. Passem pel costat de la capella de la Verge del Bon Viatge i agafem el camí que ens porta a la carretera que va a Montfar. Seguim per la dreta i, a poc més d'un quilòmetre, trobem Pallerols, poble de la Segarra que el primer dissabte d'octubre celebra una Trobada de Pelegrins.

Bar/Restaurant - Hostal - Forn de pa

DSC01211

Pallerols – 19.30 Km – Cal que visitem l'església de Sant Jaume, i per visitar-la, podem posar-nos en contacte amb el Joan i la Teresa de cal Roca. També hi podem segellar la credencial. Seguint per la mateixa carretera, arribem a Sant Antolí i Hostalets (pobles colindants).

DSC08272

Sant Antolí/Hostalets – 21, 00 Km – Aquí hi trobem l'església, un forn de pa, una botiga de queviures, una farmàcia i un bar-restaurant. D'aquí a Cervera, no hi trobarem cap més servei, a part de fonts i d'una bona acollida.

A la sortida d'Hostalets, al costat esquerre, trobem l'església de Sant Jordi amb el seu petit campanar de quatre cares. Per visitar l'església, els veïns del poble ens poden acompanyar i ens l'obriran a tots aquells que vulguem. A més, hi podrem segellar la credencial. Tot seguit, marxem per la carretera que va a Rubinat i just passat el riu Ondara, seguim per la dreta planejant fins a Sant Pere dels Arquells. És una carretera estreta que corresponia a un antic llaç d'unió entre els Hostalets i Sant Pere dels Arquells a la vora del riu Ondara.

Bar/Restaurant - Botiga de queviures - Farmàcia - Forn de pa - Servei de caixer

PIC03941

Sant Pere dels Arquells – 23,90 Km – Sant Pere dels Arquells és un típic poble segarrenc amb la seva església del segle XV. Tot just havent sortit del poble de Sant Pere dels Arquells, trobem una font que presideix Sant Pere Apòstol.

Aquí tenim dues opcions:

a) Seguim per la dreta fins a trobar l'antiga N-II. Llavors, caminem per aquesta carretera fins el desviament que porta a Vergós. A l'entrada del poble, l'església de Sant Salvador ens dóna la benvinguda. Aquest és l'itinerari recomanat si anem amb bicicleta.

b) Seguim recte i deixem la font de Sant Pere a la dreta. El camí és planer fins arribar al sender que s'endinsa en un petit bosc. Seguint els senyals, arribem a la finca de Els Condals que deixem a la dreta, i, per la vora del riu Ondara, arribem al centre de Vergós.

DSC01037

Vergós – 26,90 Km – A Vergós, s'uneixen els dos camins anteriorment descrits, els quals van a trobar novament l'antiga carretera N-II que ens porta a Cervera (ciutat de final d'etapa del Camí). Transcorregut un quilòmetre de carretera, i, just abans d'arribar al túnel que travessa la ciutat de Cervera per sota, hem de trencar a la dreta i pujar al centre de Cervera. 

PIC03152

Cervera – 29,70 Km – Entrem al centre de la ciutat pel carrer General Güell. Passem per davant de l'impressionant edifici de la Universitat (segle XVIII). Enfilem el carrer Major i, a l'alçada del número 55, hi ha un passatge que porta per nom carrer Sabater, on es troba la Residència de les Religioses de la Sagrada Família. Aquí podem dormir i esmorzar. A més, registrem el pas de pelegrins per Cervera i podem posar el segell a les credencials. Al final del carrer Major, hi trobem la plaça, presidida per la Paeria i el campanar de l'església de Santa Maria (segle XIV).

Allotjament pel Pelegrí:

Residència de les Religioses de la Sagrada Família

C/ de Sabater, 55 – Tel. 973 530 805

Preu: 10 €. Si la Residència estigués plena, podeu trucar als telèfons 689 983 232 / 636 753 749 , que l'Associació d'Amics del Camí de Sant Jaume de Cervera i la Segarra, intentarà donar solució al vostre allotjament.

Altres serveis : Bar/Restaurant - Botiga de queviures - Centre d'Atenció Primària - Farmàcia - Forn de pa - Hostal - Servei de caixer - Tot tipus de comerços

Track de la ruta 
Powered by Wikiloc